Brug en kødfri dag til at eksperimentere - find inspiration blandt vores kødfrie retter

Generelle spørgsmål

Hvorfor en kødfri dag?

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge en kødfri dag – og også gerne mange kødfrie dage.

De vigtigste grunde er vores miljø og din sundhed.

Miljø

Ved at vælge planterne til – og kødet fra – udledes der meget mindre CO2. Produktionen af plantebaserede fødevarer afgiver nemlig et langt lavere CO2-artyk end ved animalske fødevarer – også selv om der regnes helt fra råvaren på marken til færdig fødevare.

Din sundhed

Desuden har vejen fra jord til bord har aldrig været kortere end i nu, hvor Danmarks officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen sætter planterne bordet. Opfordringen er klar: (1) Spis flere planter – (2) skær ned på kødet – (3) skru ned for mælken til voksne. Bare gå direkte til planterne.

Hvis du vil have endnu flere gode grunde til at lave dine dage kødfrie, så kan du læse mere hos vores gode venner ved Kødfri Mandag:

http://www.xn--kdfrimandag-ggb.dk/?page_id=20

Hvordan smager det? Smager det af kød?

Det korte svar er: Det smager rigtigt godt!

Under udviklingen af produktet har vi smagt, justeret, smagt, justeret… så mange gange, at vi ikke har tal på det mere. Smagen ligger tæt på hakket oksekød, kylling og nuggets. Den ligger så tæt på, at produkterne kan bruges i alle de retter, man normalt laver i hverdagen – f.eks. lasagne, hakkebøffer, chili sin carne og spaghetti bolognese. Det skal prøves!

Hvorfor er produktet ikke økologisk?

Vores helt nye plantehold kan ikke produceres økologisk ENDNU, men tro os – vi arbejder på det!

Vores mål er at bidrage til at genskabe den gode balance mellem mennesket og naturen. Derfor har vi valgt at præsentere de fleste af produkterne som konventionelle produkter nu frem for at vente. Konventionel plantebaseret kost giver en CO2-besparelse på 86 % sammenlignet med animalsk kost*. Det er fortsat en stor gevinst for miljøet, som vi skal tage nu.

Vi vil gerne inspirere endnu flere til at spise plantebaseret, og vi ser det som vores rolle at gøre de plantebaserede fødevarer tilgængelige for alle. Det gør vi bl.a. ved at sørge for, at det kommer ud i mere end 600 butikker landet over.

* Kilde: Dansk Vegetarisk Forening

Hvorfor har I ikke tænkt på jeres kunder med allergi og cøliaki?

Hos NATURLI’ er vores primære mål at lave velsmagende plantebaserede produkter, og hvor det er muligt, undgår vi allergener. Desværre er det ikke altid muligt. Ærteprotein og hvedegluten er særligt velegnede til at lave den kødlignende struktur, som vi har i fx vores nye produkt NATURLI’ Hakket. 

Er der GMO i jeres ærter?

NATURLI’ har en skarp holdning til, at råvarerne skal være af høj kvalitet. Vores ærter dyrkes uden GMO. Dette sikres ved at råvarerne indkøbes fra farmere, som dyrker uden GMO.

Hvorfor kalder I det kød, når det ikke er kød?

Vi har givet det nye produkt navnene Hakket, Hakkedrenge, Pipfri og Nuggets for klart at vise forbrugerne, at produkterne kan bruges i alle de retter, hvor de normalt bruger kød. Produkterne kan også bruges til en lang række andre retter, fordi man kan krydre det helt efter smag og behag. Vores fokus er på anvendelsen af produktet. Vi forstår ikke helt, at dyr skulle have monopol på betegnelsen kød. Hvad så med frugtkød eller appelsinkød? Skal frugten så også have nye navne?

#til­en­kød­fri­dag